Online prodavnica mobilnih telefona

Pretraga

Nokia C1-01 mobilni telefon Nokia

  • Proizvodjac Nokia
  • Model Nokia C1-01
  • Cena u evrima
  • Cena u dinarima 0 din
  • Pregledano 23402 puta
  • Garancija da
  • Uporedi modele Klikni da uporedis ovaj model
     

Opis mobilnog telefona Nokia C1-01

Mobilni telefon Nokia C1-01 je stilizovan, pouzdan telefon sa brojnim multimedijalnim funkcijama i funkcijama za razmenu poruka. Zahvaljujuci brzom pristupu e-posti, uslugama za razmenu instant poruka, internetu i aplikaciji Nokia c1-01 mobilni telefon- Ovi Life Tools bicete u stalnom kontaktu sa prijateljima i porodicom. Snimajte odlicne fotografije i razmenjujte omiljene sadrzaje MMS porukama, preko Bluetooth-a ili kabla prikljucenog na mikro-USB prikljucak.Na c1-01 mobilnom telefonu slusajte omiljenu muziku i radio emisije dok ste u pokretu – i napravite svoju kolekciju uz pomoc memorije koja moze da se prosiri do 32 GB.

Izdavanje modela Nokia C1-02 i C1-01 izgleda kao pokušaj ove kompanije da se nadmeće sa brojnim modelima koji dolaze od kineskih i korejskih proizvođača i koji nude bolje karakteristike (npr. slot memorijske kartice) u poređenju sa Nokia uređajima iste monoblok forme. Dva modela koje danas predstavljamo su najavljeni prošlog leta, ali trenutna jeftina rešenja ove kompanije su i dalje veoma popularna, a novi modeli bi mogli da imaju uticaj na njihovu prodaju. Razlika između ova dva modela gotovo da ne posotji izuzev činjenice da su kućišta nešto drugačija i da model C1-01 poseduje VGA kameru. Kao rezultat ove činjenice Mobilnisvet.net je odlucio da oba uređaja pokrijemo u ovom testu.

Nokia je i u prošlosti uparilvala svoje uređaje, na primer Nokia 2320/2330. Takvi modeli nude mogućnosti vršenja poziva i slanja SMS poruka i veoma su jeftini. Nokia je i dalje snažan igrač na ovom segmentu zahvaljujući dobrom kvalitetu izrade svojih uređaja, ali postoje i modeli koji su problematični kao što je Nokia 1208. Kod ovog modela postoji problem sa zvučnikom i ispadanjem SIM kartice. Glavna prednost Nokia brenda kod ovakvih modela je to što oni nemaju gotovo ništa od specijalnih tehnologija.

Dizajn, dimenzije i kontrole

Svaki od telefona je težine 78 grama i dimenzija 108 x 45 x 14mm. Telefoni lepo staju u ruku dok su korišćeni materijali iznad svake kritike.

Sa desne bočne strane uređaja se nalazi microUSB slot koji je zaštićen plastičnim zatvaračem i povezan sa telom uređaja. Duž ove ivice možemo videti 2mm priključak za punjenje. Sa gornje strane se nalazi 3.5mm priključak za slušalice ili handsfree. Oma modela psoeduju otvor za provlačenje trake za nošenje oko vrata i to mobilni telefon C1-01 u gornem levom uglu a drugi uređaj na sredini gornje zone. Sa zadnje strane telefona C1-01 se nalazi sočivo kamere. Zvučnik za reprodukciju melodija zvona se nalazi sa zadnje strane.

Prednji panel mobilnig telefona C1-01 je izrađen od sjajne plastike a isto važi i za tastaturu dok drugi model izgleda manje sjajno usled gumene tastature. Zadnji paneli su kod oba uređaja urađeni od plastike meke na dodir. Morate snažno zapeti ukoliko želite da ih ogrebete. Materijali kućišta i kvalitet izrade su desfinitvno dobro odrađeni.

Ekran

Telefone karakteriše standardni Nokia ekran koji se koristi u jeftinim rešenjima ove kompanije: TFT ekran sa mogućnošću prikazivanja 65.536 boje. Rezolucija ekrana je 128 x 160 piksela (34 x 42mm i 1.8“ dijagonale). Ekran može da prikaže 7 tekstualnih i tri servisne linije. Učinak telefona na suncu je pristojan, dok su u zatvorenom boje previše svetle. Većina modernih telefona nudi bolji učinak u ovom odeljku. .

Tastatura

Kod modela C1-01 tasteri su izrađeni od gume i razdvojeni. Rad sa tastaturom je prijatan a ergonomija veoma dobra. Pozadinsko osvetljenje je belo, ravnometrno raspoređeno i svetlo.

Kod modela C1-01 tastatura je izrađena od čvrste plastike sa veoma lepim belim pozaidnskim osvetljenjem. Ergonomija je takođe veoma dobra.

Navigacioni taster ima četiri moguće pozicije. Identičan je kod oba modela te nudi isti nivo lakoće korišćenja.

Baterija

Telefon koristi Li-Ion bateriju BL-5CB koja je kapaciteta 800 mAh. Proizvođač tvrdi da baterija može da bezbedi najmanje 10.6 časova glasovnih poziva i do 504 sati rada u režimu mirovanja. Prilikom testiranja uređaj je obezbedio 5 dana rada pri prosečnom korišćenju koje je obuhvatilo oko dva časa razgovora i minimalno korišćenje drugih karakteristika. Prosečno vreme rada ovog uređaja je 3 do 6 dana. Vreme punjenja baterije je 1 čas i 30 minuta.

Nokia C1-01:

Memorija

Slot memorijske kartice se nalazi ispod poklopca baterije sa desne strane. Podržana je zamena kartica bez isključenja uređaja ako i rad sa karticama kapaciteta do 32GB. Dostupna je ugrađena memorija kapaciteta 64MB.

Kamera (samo za model C1-01)

Ugrađena kamera omogućava snimanje u rezolucijama 640 x 480, 320 x 240 i 160 x 120, dok se kvalitet može podesiti na visok, srednji i nizak. U meniju kamere možete odabrati noćni režim, upotrebu tajmera ili serijske slike.

Nećemo diskutovati o kvalitetu snimaka obzirom da je u pitanju samo jednostavna VGA kamera i da slike nastale njom možete koristiti samo za slanje MMS poruka. 

Telefon snima video u rezoluciji 128 x 96 piksela. Dužina video snimka može da bude limitirana na 10 sekundi ili da zavisi od količine slobodne memorije u telefonu. Slično sličicama i video klipovi se mogu koristiti u okviru telefona.

Softverski detaji

Oba modela su bazirana na šestom izdanju Lite S40 platforme.

Kvalitet radija je visok a isto važi i za plejer. On je jednostavan, ali radi dobro. Ovi telefoni se mogu koristiti kao jeftini plejeri od strane velikog broja korisnika.

Utisci

Ukupno postoje 24 melodije zvona koje su glasne u različitim okruženjima. Reprodukcija govora je iznad kritike. Možete primeniti i mp3 melodije koje zvuče dobro.

U pitanju su zaista jeftini telefoni, ali obzirom na klasu kojoj pripadaju cena bi mogla da bude još niža. Do kraja meseca aprila na stanju kod mobolnisvet.net online shop će biti model X1-00 koji će koštati isto ali će posedovati bolji zvučnik. Ovaj model će biti baziran na S30 platfrmi što ga čini slabijim rešenjem. Istovremeno možete na tržištu pronaći veliki broj konkurenstskih modela koji nude dve SIM kartice (LG, Fly) ili memorijske kartice. Na primer, Alcatel OT-606 je čak opremljen QWERTY tastaturom za iste novce. Nokia brend će ovde odradti svoj deo posla i ovi uređaji će se dobro prodavati, ali jeftinija i kvalitetnija rešenja su dostupna. Takođe, ukoliko vas zanima monoblok forma možete obratiti pažnju na mobilni telefon Samsung E2250 Monte.

Sajt mobilnitrend.com je internet prodaja mobilnih telefona najpoznatijih svetskh brendova kao što su Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd. Mobilni svet je sajt sa 
jednostavnom idejom koji nastoji informisati posetioce o mobilnim telefoima, prodaji i cenama mobilnih telefona. Posetioci mogu direktno preko stranice modela videti pecifikacije, video, 3d prikaz, 
upustvo i cene mobilnih telefona. Mobilni svet tezi da ima najveci izbor i najnize cene mobilnih telefina u Novom Sadu, Beogradu odnosno u Srbiji, a najniza cena izdvaja od drugih upravo 
mobilnitrend.com koji je iskljucivo internet prodaja renomiranih svetskoh proizvodjaca(Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Motorola itd.). Online web shop sa Isporukom mobilni 
telefona je sirom Srbije, na Vasu adresu za 24h
Na našem sajtu su prikazani svi najaktuelniji novi modeli i cene koje se svakodnevno ažuriraju.

OSNOVNI
PODACI
Mreže 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz
Dimenzije 108 x 45 x 14 mm
Masa 78.8 grama
Oblik monoblok
Tastatura numerička
Procesor
Takt procesora
Baterija Li-Ion 1000 mAh fabricka oznaka (BL-5CB)
BATERIJA
Kapacitet baterije 1020 mAh
Režim razgovora do 504 h
Stand by režim do 10h i 40 min
Ostalo vibracija
GLAVNI
EKRAN
Tip ekrana TFT (1.8 inča)
Broj boja (16-bit) 65.536 boja
Rezolucija ekrana 128x160 piksela
Ostalo
POMOĆNI
EKRAN
Tip ekrana nema
Broj boja
Rezolucija ekrana
Ostalo
GLAVNA
KAMERA
Orjentacija sočiva sa zadnje strane
Broj pixela senzora 0.3 megapiksela
Rezolucija fotografije (VGA) 640x480 piksela
Rezolucija videa (QCIF) 128x96 piksela
Ostalo video zapis
POMOĆNA
KAMERA
Orjentacija sočiva nema pomoćnu kameru
Broj pixela senzora
Rezolucija fotografije
Rezolucija videa
Ostalo
ZVUK
Zvučnik
Melodije polifone (64 kanala polifonije)
Format melodije mp3, aac, wav, wma, amr, midi
Ostalo spikerfon, fm radio prijemnik
INTERNA
MEMORIJA
Kapacitet 64 MB
Maksimalno podržano 32768 MB
EXTERNA
MEMORIJA
Formati microSD (Trans Flash)
Uz aparat 2 GB
Menjanje kartice
OPERATIVNI
SISTEM
Vrsta Fabricki
Verzija
Formati mpeg4, H.263, 3gpp, wmv
JAVA
Profil MIDP 2.0
Konfiguracija Facebook, MySpace, Twitter
FUNKCIJE
Osnovne kalkulator, kalendar, alarm
Napredne snimanje glasa
KOMUNIKACIJA
Kablom na microUSB v2.0, 3.5 inca audio
Bežično bluetooth v2.1 sa A2DP + EDR Tehnologija
Prenos podataka GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s)
WAP pretraživač 2.0
Email protokol IMAP, POP3, SMTP
Podržane tehnologije SMS, EMS, MMS, SyncML
PODRŽANE
TEHNOLOGIJE
GPRS da, 32
EDGE ne
3G ne
Wlan ne
Bluetooth da, v2.1 sa A2DP + EDR Tehnologija
USB i spikerfon da, microUSB v2.0, 3.5 inca audio
GPS ne
SADRŽAJ PAKETA

ZA SVA PITANJA MOZETE NAS KONTAKTIRATI LICNO PUTEM TELEFONA 066/ 44 00 55 ILI PUTEM KONTAKT FORME

ZA EMAIL KONTAKT klikni ovde

Uputstvo za Nokia C1-01

Preuzmi uputstvo